May 19, 2023
~ 6 min lesing
Opprett engasjerende kurs- og konferansesider som tiltrekker ansatte og kunder. Vi viser deg hvordan du lager innbydende kurs i AO.
AO læringsplattform og LMS er en funksjonsrik løsning for kurs, video-strømming og e-læring, og gir deg muligheten til å opprette og administrere aktiviteter og arrangementer på en enkel og intuitiv måte.
I denne videoen vil vi vise deg hvordan du kan opprette en kompetanseaktivitet i AO læringsplattform, fra å velge aktivitetstypen til å publisere aktiviteten for dine deltakere.
Først setter du rammene for hva slags aktivitet du ønsker å opprette. Disse valgene er retningsgivende for hvordan du lager aktiviteten.
Her er valgene du gjør:
Dette er dem morsomste delen av å opprette aktiviteten. Nå kan du designe en attraktiv kursbeskrivelse med aktivitetsnavn, kort beskrivelse (ingress) og beskrivelse (brødtekst). Dersom du har mange kurs og aktiviteter er det en fordel å ha kort beskrivelsene i omtrent samme lengde, da se det fint ut i kurskatalogen. I beskrivelsen har du en rekke verktøy for å gjøre aktiviteten lettlest og attraktiv. Bruk punktlister, skrifttyper, bilder, videoer. Alt som kan embeddes kan legges inn her, det vil si at hvis du har en podcast eller et e-læringskurs i embeddformat, også kalt "iframe", kan du legge det ut her.
Du kan også laste opp dokumenter som blir tilgjengelig for deltakeren ut fra påmeldingsstatus:
Videre registrerer du når og hvor arrangementet skal være, deltakerinnstillinger, kontaktperson, no-show avgift og kursbevis eller diplom.
Da er det på tide å bestemme hvem aktiviteten er til for. I AO finnes det en individ-database (CRM) der du kan lagre tusenvis av kunder, deltakere eller ansatte. Bland disse personene kan du velge ut hvem som skal på hvilket kurs eller arrangement. Her er det flere valg som kan gjøres. Du kan velge at et kurs er synlig og mulig å melde seg på for en målgruppe, men at målgruppen ikke skal motta e-post. Eller at kurset skal synes, men ikke være mulig å melde seg på for alle. Her ser du mulighetene du har
Du kan være selektiv og treffsikker på hvem som skal kunne være med på aktiviteten. Her er parameterne du kan spille på:
Mens du jobber med selektering kan du se hvor mange du har fått med i målgruppen
Du kan ta betalt for aktivitetene og kursene. Dersom du tilbyr kurs til kunder, partnere eller andre økonomiske enheter i virksomhet er dette være nyttig. Aktiviteten kan opprettes med obligatoriske og valgfrie produkter. Obligatoriske produkter er f.eks. kursavgiften som alle må betale for å kunne delta. Kurset kan rabatteres med rabattkoder, early bird priser eller medlemsrabatter. På den måten kan du i stor grad bestemme hvem som skal betale hvilken pris for kurset.
Du kan også tilby tilleggsprodukter der deltakeren selv bestemmer hvilke tilleggsprodukter de vil kjøpe. Dette kan være kursmateriell, hotellopphold, mat, parkering, transport, osv. For mange av disse produktene vil det være forskjellige MVA-satser. Dette kan du sette opp per produktgruppe slik at kursadministrator ikke trenger å ta stilling til dette.
Faktureringen kan kobles til en av flere fakturautstedere. Dvs. at konsern eller organisasjoner med flere organisasjonsnummer og faktureringsenheter kan utstede fakturaer fra flere fakturautstedere. Hver fakturautsteder har sin egen fakturamal, fakturaserie, fakturakanal, rapporter, og kontonummer.
Fakturaene kan også være koblet til et kostnadssted og et prosjektnummer.
Her kan parameterne for aktiviteten settes på en detaljert nivå. Det er ikke alltid nødvending å endre på disse verdiene, men det er fint å ha muligheten. Her er innstillingene du kan gjøre:
For å fylle opp kurs og aktiviteter med glade og fornøyde deltakere er denne delen av læringsplattformen viktigst. Her genereres e-post invitasjonen og alle andre oppfølgings-e-poster. For hver aktivitet kan du velge ønsket avsenderadresse. E-postmalenes innhold bestemmer du som superadministrator på et overordnet nivå. For hvert enkelt kurs kan du justere e-postmalene. Her er de automatiske meldingene som går ut til deltakerne:
AO sparer deg som kursadministrator for mye arbeid og deltakerne får de meldingene de trenger. Hver enkelt mal kan skrives med "plassholdere" eller fletting. Dvs. at du kan legge inn en kode for å f.eks. fornavn. I malen kan de se slik ut:
Kjære {{mbr_firstname}}, velkommen til kurset {{course_name}}.
For deltakeren vil det så slik ut:
Kjære Kari, velkommen til kurset HMS for ledere.
Du kan også sette opp en signatur som gjelder for alle e-postmalene.
Nå har vi kommet til siste steg før publisering av aktiviteten. Nå kan du sette rettigheter for kurset. Har du en foredragsholder eller foreleser som skal kunne se hvor mange som er påmeldt kan hun legges til her. Personen kalles aktivitet ansvarlig og kan ha følgende rettigheter:
På samme side finner du også lenken til registreringsiden for denne aktiviteten og muligheten til å sammenkoble aktiviteter.
Dersom du synes det var mange steg finnes det noen snarveier. Hvis du allerede har laget et kurs som du vil bruke som mal kan du kopiere og justere dette kurset. Mange av parameteren kan du ofte beholde som de er, og da er det bare å klikke neste > neste > neste.
Slik kan kurset ditt se ut i løpet av et par minutter. Da er det bare for deltakerne å melde seg på. Som kursadministrator kan du følge med på deltakerlisten for å se hvor mange det blir.
Slik vil kurs og konferanser vises i en kurskatalog. Hvis du er logget inn vil du se de som er tilpasset deg. Dersom du ikke er logget inn vil du se alle som er merket som "public".
Les også om hvordan du melder deg på kurs